BTE Groep
7 november 2015

Audits bij BTE-bedrijf De Hamer

Audits bij BTE-bedrijf De Hamer

BTE-bedrijf De Hamer is systeem gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder (energieverbruik en CO2-uitstoot kennen én verminderen) en ISO 14001 (milieu-managementsysteem). Om deze certificaten te behouden, worden jaarlijks audits (controles) uitgevoerd door KIWA, om te kijken of De Hamer nog voldoet aan de voorwaarden die voor de certificeringen gelden.

Audits bij alle vestigingen van De Hamer
Bij De Hamer in Nijmegen, Waspik en Heumen zijn deze audits eind juni door KIWA afgenomen. Deze controles bestonden uit onderzoeken naar de processen binnen de organisatie. De nadruk ligt hierbij op de milieuprestaties: hoe gaat De Hamer hiermee om en wat doet De Hamer om deze te verbeteren. Verschillende medewerkers van zowel De Hamer als van de afdeling QHSE van BTE zijn door KIWA geïnterviewd. De uitkomsten van de audits zijn in een rapport vastgelegd. De audits zijn goed gegaan, allebei de certificaten zijn voor een jaar verlengd.

Reactie op de audit van KIWA
KIWA heeft de audits als positief ervaren, het is de auditor duidelijk geworden dat CO2-reductie en milieuaspecten niet alleen een onderdeel zijn van de afdeling QHSE, maar breed gedragen worden binnen de organisatie, zowel bij het management als op de werkvloer. KIWA noemde ook de ‘positieve en open manier van ontvangst en begeleiding’.