BTE Groep
Beton[67]

Historie

We richten ons vanuit elf productielocaties op de ontwikkeling en vervaardiging van prefab betonproducten, staalproducten en aanverwante oplossingen. Al vele jaren zijn we succesvol in de sectoren infra, civiele bouw, rail, de agrarische markt en de woning- en utiliteitsbouw. We zijn er trots op dat we door onze specialismen, schaalgrootte en ons eigen betontechnologisch centrum ASCEM elke keer weer tot de beste oplossingen komen. Zo spelen we een belangrijke rol binnen de bouwsector in Nederland en de rest van Europa.

Ontstaan BTE

Wat opvalt binnen onze onderneming is dat we stuk voor stuk gespecialiseerde bedrijven in huis hebben. De meeste daarvan hebben een rijke historie en een schat aan ervaring. Zo werd De Meteoor al in 1903 opgericht en De Hamer in 1938. Mooie familiebedrijven, die zich in de loop der jaren bundelden tot een sterke groep betonbedrijven.

In 2002 is de BTE Groep ontstaan toen de prefab betonbedrijven van Readymix hun activiteiten bundelden. Readymix bestond uit Romein Beton B.V., De Hamer Beton B.V., Gelissen Beton B.V., Kemper Beton B.V. en Lodewikus Beton B.V. De jaren daarna werden verschillende andere bedrijven onderdeel van onze onderneming. In 2003 was dat De Meteoor Beton B.V., in 2004 Stelcon Duitsland, in 2006 Prefab Beton Vebo B.V. en Vebo Staal B.V., een jaar later ASCEM en Betonindustrie Monshouwer B.V.

In 2014 was de centralisatie van BTE en in 2018 fuseerden Kemper Beton B.V. en Hermans Beton B.V. tot Kemper Beton B.V. In dat jaar vond ook de fusie tussen De Hamer Beton B.V. en Betonindustrie Monshouwer B.V. plaats; het bedrijf ging verder als De Hamer Beton B.V. Sinds 2019 is Steenhuis Beton B.V. onderdeel van de BTE Groep en in 2022 kwam ook Hercules Beton B.V. bij de groep.

BTE-logo-RGB