BTE Groep

De betonfabrieken van morgen verdienen alle aandacht van vandaag

De betonfabrieken van morgen verdienen alle aandacht van vandaag; dát geeft exact weer waarom we binnen de BTE Groep veel aandacht hebben voor innovatie van zowel het proces als het product.

Procesinnovatie

We beschikken over een daadkrachtig, innovatief en deskundig procesinnovatieteam dat de complete organisatie helpt bij procesinnovaties. Het team werkt op deze manier actief en gepassioneerd aan de fabrieken van de toekomst; ónze toekomst! In die toekomst, die steeds dichterbij komt, zien we betonfabrieken waarin onze mensen geen gevaarlijk, fysiek te belastend, vies of repeterend werk meer uitvoeren. We zien een productielocatie waar energieneutraliteit het streven is en we zonder afval ons productieproces kunnen inrichten. Digitalisering en automatisering gaan ons daarbij helpen. We verbinden machines en computers om de efficiëntie en effectiviteit te blijven volgen én blijvend te verhogen.

Robot-De-Meteoor-(monoliggers)-20211105

Repeterende, arbeidsintensieve en fysiek zware taken zijn in onze branche veelvoorkomende werkzaamheden. Om het werk lichter te maken, hebben we testen gedaan om deze specifieke werkzaamheden te laten uitvoeren door een robot. Meerdere robotiseringsprojecten hebben inmiddels aangetoond dat we met robotisering niet alleen de medewerkers fysiek kunnen ontlasten, maar dat ook de productielijnen minder verstoringen laten zien en een hogere output gerealiseerd kan worden. We zijn er daarom rotsvast van overtuigd dat we alleen het verschil kunnen maken door continu te blijven investeren in innovatie.

In ons productieproces van de toekomst gaat alles in één keer goed: ‘first time right’ noemen we dat. Om van deze toekomst een heden te maken, zullen we de komende jaren verschillende projecten op touw gaan zetten die te maken hebben met de modernisering van ons volledige productieapparaat. De start ligt achter ons, de toekomst is binnen handbereik, maar alleen wanneer we daar dagelijks aandacht aan besteden.

20201112_082658

Productinnovatie

BTE is voortdurend bezig met productinnovaties om aan langetermijnbehoeftes te voldoen én om tegemoet te komen aan de vragen in de markt. Productinnovaties ontstaan niet vanzelf. Het ligt vast in een organisatorisch proces waarin onderzoek en ontwikkeling (R&D) samengaan met individueel ondernemerschap, strategisch leiderschap en betrokken medewerkers. Het gaat om een integrale aanpak tussen verschillende medewerkers met specifieke disciplines en kennis die invulling geven aan de behoeftes binnen de organisatie. Wij geloven dat ons succes in de toekomst mede wordt bepaald door het ontwikkelen en verbeteren van onze producten.

4U-tegel De Hamer Beton - duurzaam bouwen