BTE Groep
14 juni 2022

Commercieel medewerker binnendienst: jouw taken, doorgroeimogelijkheden en het team

Helma Kuhnen, Commercieel medewerker binnendienst

Helma Kuhnen, commercieel medewerker binnendienst: "Collegialiteit staat hier hoog in het vaandel."

Van orderverwerking tot klantenservice en van vraagbaak vooraf tot evaluaties achteraf. De taken van een commercieel medewerker binnendienst bij de BTE Groep zijn heel divers en met name gericht op het onderhouden van een goed klantcontact en dito informatieverstrekking. Helma Kuhnen werkt inmiddels al 37 jaar bij De Hamer Beton en behoort, naar eigen zeggen, inmiddels bijna tot het interieur. Ze kent de organisatie van binnen en van buiten en neemt ons graag mee in haar dagen als commercieel medewerker.

Teamgevoel bij de BTE Groep

"Nog elke dag ga ik met ontzettend veel plezier naar mijn werk", vertelt Helma enthousiast. "Dat moet ook wel, anders houd je zoveel jaren trouwe dienst niet vol. Ik fiets vier dagen per week naar kantoor, waar een leuk team van collega’s klaar staat. Het team is ontzettend fijn om mee te werken, collegialiteit staat hier hoog in het vaandel. Ik werk daarom ook het liefst nog altijd op kantoor, ook al is het een functie die ook deels via thuiswerken is in te vullen. Je hoort hier dingen van elkaar en vult elkaar aan. Het is altijd prettig wanneer je ergens niet uitkomt, dat je dan bij elkaar terecht kunt."

Ook de diversiteit aan taken maakt dat Helma nog steeds met veel plezier haar vak uitoefent. "Het werk is elke dag anders. Je weet nooit van tevoren welke vragen er op je pad komen, dat maakt het een uitdagende job.’ Door ‘gewoon’ te doen heeft Helma ook de ingewikkelde, technische materie zich snel eigen gemaakt. ‘Je wordt daarin goed begeleid. Het is belangrijk dat je ook de techniek kent, omdat het jouw taak is om klanten goed uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. De BTE Groep biedt hierin ook cursussen aan via de BTE Academie.

Orderverwerking volgens het 5 W's-principe 

Bij het verwerken van een order gebruikt Helma het 5 W’s-principe: "Wanneer een opdracht bij je binnenkomt, is het belangrijk informatie te verzamelen zoals: aan wie heb je verkocht, wát heb je verkocht en voor welke prijs, wanneer is het nodig en wie gaat dit werk uitvoeren. Informatie die je nodig hebt om de order op een goede manier te verwerken, anders komt dit bij de volgende stap naar boven. Als de order is aangemaakt, gaat deze naar de planner die er productieruimte voor moet reserveren. Vervolgens gaan de tekenaars aan de slag. Als commercieel medewerker binnendienst blijf ik in contact met de klant om ervoor te zorgen dat alles, van order tot factuur, goed en helder verloopt. Niet alleen richting de klant, maar ook zodat de processen intern goed verlopen. We hebben qua ruimte maar een beperkte capaciteit, dus als iets op een bepaalde datum weg moet, monitor ik ook dat het daadwerkelijk onderweg is naar de klant."

Een tevreden klant = een tevreden commercieel medewerker

Als het werk is uitgevoerd, gaat de service van Helma en haar team nog verder. "Ook dan blijven we nauw contact houden met de klant. Hoe is het gegaan? Zijn er nog aandachtspunten? Dit werk doe je uiteindelijk ook voor het verzadigde gevoel wanneer een klant tevreden is en het werk op een goede manier en zoals afgesproken, is geleverd. Het schept ook een saamhorig gevoel binnen het bedrijf, je doet dit samen met je collega’s; ieder poppetje in de lijn heeft een belangrijke rol."

Ambities en doorgroeimogelijkheden bij de BTE Groep

Werken bij de BTE Groep voelt voor Helma als werken bij een familiebedrijf, onder andere doordat de groep is onderverdeeld in diverse B.V.’s. Helma werkt op de vestiging van De Hamer in Nijmegen. "Het is fijn dat je overal over mee mag denken. Niet altijd kan er iets mee gedaan worden, maar er wordt altijd naar je geluisterd."

Helma zelf heeft, op 57-jarige leeftijd, niet de ambitie om nog verder door te groeien in de organisatie, maar als je dit wilt, zijn er zeker mogelijkheden. "Ik kwam bijna 40 jaar terug binnen als administratief medewerker. Via de functie van telefoniste en bij de expeditie ben ik uiteindelijk bij de verkoop uitgekomen. Een functie die structuur biedt en waar ik me goed in voel. Als je ambitieus bent, biedt de BTE Academie mogelijkheden om in je functie, en verder, te groeien."

Kom werken bij de BTE Groep! 

Heb je interesse om als collega bij Helma aan de slag te gaan, of jouw collegiale, commerciële en communicatieve vaardigheden bij één van de andere vestigingen in te zetten? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures.

Bekijk alle vacatures