BTE Groep
20 juni 2024

Strategische HR-rol bij BTE: Louise Vondel-Brandts aan het Woord

Louise Vondel-Brandts

In tegenstelling tot een HR Adviseur, die zich voornamelijk bezighoudt met de operatie, is een HR Businesspartner betrokken bij projecten op strategisch niveau. “En dat is nu precies waarom ik mijn werk zo leuk vind”, vertelt Louise Vondel-Brandts. Louise startte in 2018 bij BTE als HR Businesspartner. “Een super afwisselende baan waarbij ik me onder andere bezighoud met de bezetting, verzuimzaken, budgettering, bedrijfsvoering en strategie. Binnen BTE ben ik verbonden aan één van de drie Businessunits waarin meerdere bedrijven ondergebracht zijn. In die bedrijven maak ik onderdeel uit van het managementteam (MT) en ben ik nauw betrokken bij de bedrijfsvoering. Ik kan wel zeggen dat die verdieping van de HR-functie het werk zo interessant maakt”.

Louise wordt sowieso blij van productiegerichte bedrijven. “Je ziet dat er iets gemaakt wordt en dat je daar als HR-afdeling wezenlijk aan bijdraagt vind ik geweldig. Bijkomend voordeel bij BTE is dat ik niet op één locatie werk. Ik bereis grote delen van het land om ‘mijn’ locaties te bezoeken. Dat maakt het wel zo afwisselend. Want iedere dag achter hetzelfde bureau; daar wordt Louise niet blij van”, zegt ze met een knipoog.

Louise studeerde Arbomanagement en arbeids- en organisatiepsychologie en volgde daarnaast flink wat vakgerichte cursussen. “Ook in het HR-vak is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Bij BTE zijn die mogelijkheden er. Het klinkt misschien gek, maar momenteel volg ik de opleiding Betonvakman via de BTE Academie. In de MT’s binnen ‘mijn’ businessunit gaat het natuurlijk over ons product; beton. Ik vind dat ik daar dan ook enigszins verstand van moet hebben, dus wat doe je dan? Dan ga je je erin verdiepen. Super interessante materie en best lastig. Maar da’s ook weer niet raar; bij ons in de productie werken immers vakspecialisten!”

Op de vraag hoe ze tegen BTE als werkgever aankijkt, reageert Louise enthousiast en eerlijk. “Ik ga niet liegen; we zijn een traditionele werkgever in een traditionele branche. Maar we zetten dagelijks mooie stappen vooruit om flexibeler te worden. En het feit dat er binnen BTE veel lange dienstverbanden zijn, zegt wel iets over het werkgeverschap”. Tot slot vragen we Louise hoe het is om als vrouw in een typische mannenwereld te werken. Ze lacht breeduit. “Dat is echt totaal geen issue hier. Wat dat betreft is het net zoals bij andere bedrijven: je voelt je thuis of niet. Daar heeft man of vrouw zijn niets mee te maken.”