BTE Groep
11 februari 2022

BTE Groep neemt Hercules Beton over

BTE Groep neemt Hercules Beton over

Personeel blijft in dienst, naam en vestigingsplaats blijven onveranderd

DODEWAARD/TIENRAY - De BTE Groep neemt het in het Noord-Limburgse Tienray gevestigde bedrijf Hercules Beton B.V. over. Op 10 februari is er overeenstemming bereikt over de overname. Met de overname van de specialist op het gebied van prefab voor de woning- en utiliteitsbouw versterkt BTE zijn positie in deze markt. De overname zal geen gevolgen hebben voor het personeel.

Hercules Beton is onderdeel van de Zeus Groep te Hardenberg. Het betonbedrijf was al bekend bij BTE; de fabriek van Hercules ligt naast BTE-bedrijf Kemper Beton. Hercules houdt zich bezig met de productie van en de handel in prefab betonelementen. Naast projectgerelateerde maatwerkelementen in diverse kleuren beschikt Hercules over een uitgebreid programma aan standaard elementen. Hercules heeft een uitstekende reputatie en staat bekend om de hoge kwaliteit. Het sluit goed aan bij én verrijkt het productportfolio van de BTE Groep.

De BTE Groep bestaat uit meerdere prefab betonbedrijven en een betontechnologisch centrum, elk met zijn eigen specialismen. Alle bedrijven zijn zelfstandig actief in de markt en produceren op hun eigen locaties. Dankzij het brede assortiment is BTE in 95% van alle bouwsectoren actief. Het betonbedrijf heeft in Nederland en Duitsland een omzet van 180 miljoen euro per jaar.

Zeus Groep
Hercules Beton is een goed presterende onderneming, met name actief in prefab voor de woning- en utiliteitsbouw. Deze markt wordt gekenmerkt door meer en meer grootschalige investeringen. De Zeus Groep heeft daarom gekozen voor de verkoop aan een grote strategische partij als BTE die continuïteit biedt voor het personeel. De Zeus Groep is actief in de handel en productie van prefab beton op het gebied van infrastructuur, railbouw, stallen- en kassenbouw. De komende jaren zal het bedrijf zich met name richten op deze groeimarkten. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de duurzame productinnovaties en de grote inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Potentie
‘’Hercules is een uitstekende aanvulling op onze huidige activiteiten’’ zegt algemeen directeur Bart van Melick van de BTE Groep. ‘’Het past goed binnen ons bedrijf, sluit aan op onze visie en biedt voor de groep extra mogelijkheden om verder te specialiseren. En ook niet onbelangrijk: het heeft potentie. De vraag naar woningen is hoog en met de mogelijkheden van Hercules kunnen we nog beter aan de marktbehoefte voldoen. We zijn trots dat we het betonbedrijf in het zuiden aan onze groep kunnen toevoegen’’.

Ook Henk Schaap, businessunit directeur van de BTE Groep en straks verantwoordelijk voor Hercules, is enthousiast over de overname: ‘’Hercules is een strak en doelgericht georganiseerd bedrijf met een gemotiveerde ploeg mensen die een mooi assortiment bieden voor de bouw. Het pakket sluit goed aan bij de andere onderdelen van mijn businessunit, waar ook Vebo Beton & Staal, Steenhuis Beton en Nehobo onder vallen. Een uitgelezen kans om een nog hogere service in de totale keten van de woning- en utiliteitsbouw te leveren met deze groep BTE-bedrijven.’’

Henk_Schaap_Businessunit_Directeur_BTE_en_Toine_Aanraad_Directeur_Hercules_Beton 
Henk Schaap (Businessunit Directeur BTE) en Toine Aanraad (Directeur Hercules Beton).

Er verandert voor de markt weinig bij het bedrijf uit Tienray. Van Melick: ‘’Hercules blijft naar de markt dezelfde service en kwaliteit bieden, net als de andere merken van BTE. Langzaam zullen er voornamelijk intern wel synergiën ontstaan, zoals op het gebied van betontechnologie, duurzaamheid, finance, personeelszaken en innovatie.’’

Hercules_Beton_Tienray_2
Hercules Beton in Tienray