BTE Groep
17 april 2024

Waarom werk jij bij BTE: met beton creëer je iets moois

Appie van der Beek

De 60-jarige Appie van der Beek werkte al 36 jaar in de kunststofbranche tot hij vier jaar geleden de overstap maakte naar de prefab beton. Hij startte in 2020 bij De Meteoor als Teamleider Stelcon. “Wat ik me weleens afvraag is waarom ik niet eerder naar deze branche gekeken heb; het geeft me alles wat ik belangrijk vind.”

Appie lacht wanneer hij vertelt dat hij ervan overtuigd was dat niets beter was dan werken in de kunststofindustrie. “Ik kon me niet voorstellen ooit ergens anders te gaan werken. En bij prefab beton had ik al helemaal niet stil gestaan.” Een reorganisatie bij zijn werkgever dwong Appie buiten de deur te kijken en zo ging hij in gesprek met De Meteoor. “Ze zochten een teamleider voor de productie van Stelcon. Iemand met leidinggevende ervaring. Nou, die ervaring had ik en na een rondleiding was ik overtuigd: met beton creëer je iets moois, je moet als team goed samenwerken en het is echt werk door vakmensen.” Dan wacht hij even en zegt: “En ik merkte direct dat de sfeer goed was; dat is natuurlijk minstens zo belangrijk. Het maakt uiteindelijk niet uit waar je werkt, maar met wie je werkt.”

Inmiddels zitten de eerste jaren erop voor Appie en is hij alleen maar enthousiaster geworden. “Ik vind het mooi om te zien dat we een team van toppers hebben. Collega’s die ervoor openstaan om nieuwe dingen te leren en door te groeien als ze dat willen. De Meteoor/BTE is daarnaast gewoon een goede werkgever. Het salaris is goed, de overige arbeidsvoorwaarden zijn top én je maakt een mooi product dat je overal terugziet. Want zeg nou zelf; jij hebt toch ook weleens op een Stelcon-plaat gestaan in een feesttent of op een terrein? Zo’n prachtige strakke plaat is dan wel mooi jouw werk. Ik kan daar wel trots op zijn.”

Appie vertelt dat hij in zijn team nog wel wat toppers kan gebruiken. “Vooropleiding is niet zo heel erg belangrijk. Je moet vooral hard willen werken, enthousiast zijn en nieuwe dingen willen leren. Enige ervaring, bijvoorbeeld met een heftruck, is handig maar geen harde eis. Want om bij ons te werken hoef je geen vakspecialist te zijn; we maken er gewoon eentje van je!”