BTE Groep
16 november 2022

5 redenen waarom je werken als betonreparateur toch eens moet overwegen!

Betonreparateur Jan Bos

Geen dag is hetzelfde als betonreparateur bij één van de bedrijven van de BTE Groep. Je werkt aan verschillende projecten, met verschillende materialen en past de nodige technieken toe. Jan Bos is werkzaam bij Vebo Beton en Staal en is, met zijn 35 jaar ervaring, een absolute deskundige op het gebied van betonreparaties. Hij helpt zijn nieuwe collega’s graag om net zoveel plezier in het werk te vinden als dat hij beleeft. Hij neemt je mee in de verschillende redenen waarom jij werken als betonreparateur bij BTE toch echt eens moet overwegen.

Reden 1: het werk van een betonreparateur is enorm veelzijdig

Geen dag is hetzelfde wanneer je aan het werk bent als betonreparateur. Van betoninjecties uitvoeren tot het nalopen van beton, van coatings aanbrengen tot aan het spuiten van beton. Dat maakt het werk heel veelzijdig. Jan: “Dat vind ik het leukste aan mijn werk, elke dag is anders. Je werkt met verschillende betonsoorten en gebruikt technieken die op dat moment vereist worden om het beton te repareren.”

Reden 2: op de werkvloer leer je elke dag iets nieuws

Niet alles is, spreekwoordelijk gezegd ‘in beton gegoten’. Jan: “Omdat je iedere dag met iets anders bezig bent, leer je elke dag iets nieuws. Vernieuwde werkwijzen of producten die net een andere aanpak vragen. Als ervaren betonreparateur weet ik daar inmiddels een weg in te vinden, maar voor nieuwe medewerkers wordt er aandacht besteed om nieuwe kennis en vaardigheden die nodig zijn om het werk uit te voeren bij te brengen. Eventueel door het volgen van een opleiding binnen de BTE Academie.

Reden 3: de collega’s zorgen voor een sterk team

Ervaring en de wil om twee rechterhanden uit de mouwen te steken is dé succesvolle combinatie van het team van Jan. “Met veel collega’s die hier bij Vebo werken ben ik nagenoeg opgegroeid. We hebben samen veel doorgemaakt en hebben ervaring in het beton opgedaan. Deze ervaring en het plezier in werken als betonreparateur geven we dan ook graag mee aan nieuwe collega’s en de jongere generatie.”

Reden 4: bij de BTE-bedrijven ervaar je een fijne en veilige werkomgeving

Intussen loopt Jan al bijna 35 jaar door de poorten van Vebo om met plezier aan het werk te gaan. Tussendoor heeft Jan enkele uitstappen gemaakt naar andere banen, puur om de werkende wereld elders te ontdekken. Maar Jan kwam, zoals hij het zelf omschrijft ‘altijd als een postduif weer terug op het oude hok.’ En dat was niet voor niets. "Binnen BTE, en Vebo voor mij in het bijzonder, ervaar ik een zeer veilige en fijne werkomgeving. Alles is hier goed geregeld qua materialen en gereedschap. Maar ook als er iets is, op de werkvloer of privé, wordt er altijd naar je geluisterd. Er wordt niet moeilijk gedaan, maar in samenwerking met collega’s naar een oplossing gezocht. Er heerst hier geen ‘ieder voor zich’-mentaliteit, we doen het echt samen.”

Reden 5: je kunt ‘gewoon’ als betonreparateur bij BTE beginnen

Een belangrijke reden om een functie als betonreparateur te overwegen, is om vooral niet al te hoge drempels over gebrek aan kennis of ervaring te zien. Jan: “Ga gewoon beginnen, dan word je vanzelf in de familie opgenomen. Als je en wil hebt om te werken en je hebt twee rechterhanden, dan komt de kunde en het plezier vanzelf. We werken in een team van enkele zeer ervaren betonreparateurs, waaronder ikzelf, en wij willen alles wat we in de jaren hebben geleerd heel graag overdragen. Onlangs begon er een nieuwe collega die niets wist van beton, laat staan betonelementen. Als team zorgen we ervoor dat je dan wegwijs wordt gemaakt, zodat je met plezier naar je werk gaat. Want ons motto is: als je met plezier de werkvloer betreedt, is dat gezond voor jou én het bedrijf.”

Wil jij aan de slag als betonreparateur bij de BTE Groep?

Jan en zijn team staan klaar om jou de kneepjes van het betonvak bij te brengen! Bekijk hier alle vacatures van de BTE Groep.

Bekijk alle vacatures