BTE Groep
23 april 2024

Van productie naar verkoop naar calculatie: Gerrit Beekhuis z’n reis binnen Vebo en BTE

Hij startte in 2006 als productiemedewerker bij Vebo. Maar Gerrit Beekhuis was niet op zoek naar een carrière in de beton. “Ik was gestopt met mijn studie aan de PABO en zocht een baan. Ik woon hier in het dorp (Spakenburg, red.) en dus was Vebo een prima plek om te gaan werken. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik er nu nog werkzaam zou zijn.”

Na de anderhalf jaar geeft Gerrits leidinggevende hem een tip: ‘’Ze zoeken iemand op de verkoop binnendienst; is dat niet wat voor jou?’’ Gerrit solliciteert en wordt aangenomen. Hij gaat aan de slag en richt zich op het bellen van klanten en maken van offertes. “Dat paste me wel. Ik heb dat tot 2012 gedaan en ben er toen even tussenuit geweest. In 2014 solliciteerde ik weer bij Vebo. En wel op de afdeling waar ik nu nog zit: calculatie”. Gerrit legt uit dat het vak van calculator technisch ingestoken is, met een commercieel tintje. “Je houdt je onder andere bezig met de kosten berekenen van het complete prefab betonproduct, van wapening en mallen tot aan de werkvoorbereiding/constructie en productie-uren. Het uitwerken/intekenen van plattegronden. Zowel mijn werk in de productie als op de verkoop binnendienst komen me goed van pas. Ik ben blij dat ik tijdens mijn eerdere dienstverbanden bij Vebo de mogelijkheid heb gehad om cursussen te volgen zoals tekeninglezen en bouwkunde & constructietechniek.”

Het is zonder twijfel dat Gerrit het leuk vindt bij Vebo. “Anders was ik er niet weer teruggekeerd. Ik vind Vebo een heerlijk, gemoedelijk bedrijf. Een echt familiegevoel, terwijl we toch onderdeel uitmaken van het grote BTE. BTE ervaar ik als wat meer zakelijk; maar dat hoort bij een onderneming van een dergelijke grootte. Natuurlijk heeft het effect op de onderliggende bedrijven, maar ook dat is niet meer dan normaal. Het horen bij een grote partij heeft zeker zo zijn voordelen: er is meer stabiliteit omdat je groter bent, je kunt cursussen en opleidingen volgen, er is kennisuitwisseling en er wordt onderling samengewerkt in projecten”.

Gerrit zou het toejuichen wanneer er nog meer gezamenlijke BTE-activiteiten zouden plaatsvinden. “Tijdens de BTE-familiedagen bijvoorbeeld, kon je bij andere BTE-bedrijven een kijkje nemen; dat vond ik top. Dan zie je echt dat we samen sterk zijn en dat we het als BTE goed op de rit hebben. Ik kan het niet anders zeggen: als je bij een leuk bedrijf wilt werken, moet je bij ons zijn!”