BTE Groep
6 juni 2024

Martijn zoekt en vindt voortdurend uitdaging bij Vebo Staal

Als er iemand enthousiast is over zijn werk, dan is het Martijn Kortus (29) van Vebo Staal wel. Eén vraag en je krijgt een stroom van enthousiasme terug. "Ik heb uitdaging nodig in mijn werk en die vind ik elke dag bij Vebo Staal."

Bijna acht jaar geleden begon hij bij het bedrijf. "Ik was lasser en constructiebankwerker en wilde graag verder komen. Ik geniet van het werken met mijn handen, maar wilde ook meer mijn hoofd gebruiken."

In de sportschool ontmoette hij Janno Voets, die hem een baan bij Vebo Staal aanraadde. "Ik werd aangenomen en dat bleek een uitstekende keuze," vertelt Martijn. "Ik begon met calculeren en modelleer nu de grootste gebouwen voor mooie klanten."

Uitdagend werk

Wat begon met het berekenen van een enkel woonhuis, is nu uitgegroeid tot het werken aan gebouwen van wel 50 meter hoog. "Dat is echt leuk, uitdagend en afwisselend. Momenteel werk ik aan het berekenen van één verdieping, waarvoor al 28 verschillende types consoles nodig zijn." Alles wordt in 3D gemodelleerd. "Dat is echt de toekomst."

Het werk is intensief. "Maar dat hoort bij de functie. Het is goed te doen en mijn leuke collega's en de steun van Vebo maken het makkelijker als het even tegenzit. Toen mijn dochter veel te vroeg werd geboren en ik thuis nodig was, kreeg ik alle ruimte. Je werkt hard voor het bedrijf, maar je krijgt er ook veel voor terug. Dat is fijn."

Aanbiedingen

Martijn werkt drie dagen thuis in Hoevelaken en twee dagen op kantoor in Bunschoten. "Thuis heb je volledige focus en maak je veel meters. Op kantoor heb je meer vergaderingen. Die combinatie werkt heel goed. Ik zit hier prima. Ik krijg weleens aanbiedingen van andere bedrijven, maar daar heb ik geen behoefte aan."

Hij kan zich niet meer voorstellen om weer als lasser te werken, zoals acht jaar geleden. "Maar ik werk nog steeds graag met mijn handen. Overdag met mijn hoofd en thuis sleutel ik vaak aan mijn auto. Mijn ervaring als lasser en bankwerker helpt me in mijn werk. Daardoor heb ik me kunnen ontwikkelen. Als je iets op tekening krijgt, kijk je er anders naar omdat je uit de praktijk komt. Je ziet bijvoorbeeld dat andere oplossingen in de praktijk beter werken."

Monteren

Af en toe bezoekt Martijn samen met een calculator de bouwplaats om in 3D te zien hoe iets uitpakt. "Soms monteer ik dan ook weleens iets. Dan komt die ervaring mooi van pas. Het is goed om op de bouw te kijken en het wordt ook gewaardeerd."