BTE Groep
6 juli 2022

Ploegleider of teamleider in een betonfabriek: de plus- en minpunten

Teamleider bij de BTE Groep

Roy van der Mijn, teamleider: "Als ploegleider of teamleider kan je elke dag het verschil maken voor de 'jongens' op de werkvloer"

Begonnen als uitzendkracht en inmiddels doorgegroeid tot teamleider. Horecaman in hart en nieren, Roy van der Mijn, keerde vier jaar geleden het horecawezen de rug toe om vervolgens bij De Meteoor Beton, onderdeel van de BTE Groep, aan de slag te gaan. De gemoedelijke sfeer en de jonge gasten die écht met de handen aan het werk waren, motiveerden Roy om een toekomst bij de BTE Groep nader te onderzoeken. En met succes. Roy klom van productiemedewerker als uitzendkracht op tot ploegleider in vaste dienst. Binnen zes maanden maakte hij vervolgens de stap naar teamleider. Roy: "Het leukst aan werken bij dit bedrijf is dat je je verder kunt specialiseren, maar je kunt ook ‘gewoon’ je werk doen; er is voor ieder wat wils."

Een werkdag uit het leven van een teamleider bij de BTE Groep

Roy vertelt vol enthousiasme over het mensenwerk dat hij tegenwoordig in Rheden uitvoert. "Bij de start van mijn werkdag komen de mannen waarvoor ik verantwoordelijk ben druppelsgewijs binnen. Ik zorg ervoor dat ze goed opstarten, we kletsen een beetje met een kop koffie en starten dan op de werkvloer. Ik geef iedereen een update over hoe we het die dag gaan aanpakken, wat er gemaakt moet worden en of er nog bijzonderheden zijn. Het is belangrijk dat iedereen alles duidelijk heeft en dat alle informatie - en materialen - voorhanden zijn. Vervolgens duik ik achter mijn computer om administratieve taken op te pakken; dit gaat van uren verantwoorden tot het verwerken van vakantieaanvragen en andere administratieve taken. Gedurende de dag loop ik altijd nog een ronde door de hal, met pen en papier in de hand, om bijzonderheden te noteren. Verder ben je als teamleider veel in contact met de verkoop en planning. Het is een beweeglijke en leuke functie." Roy gedijt goed in de productieomgeving. "Ik ben zelf echt een productieman. Ik vind het heerlijk om mee te werken, de sfeer onder de ‘jongens’ te proeven en lekker te ouwehoeren terwijl je een product maakt dat top is."

Een luisterend oor als teamleider

Naast de praktische taken en verantwoordelijkheden, wil Roy als teamleider vooral een luisterend oor zijn voor de mannen op de werkvloer. "In deze functie kan ik nog elke dag het verschil maken en dat is waar ik me graag op focus. Men werkt hier veelal fulltime en dan moet het voor iedereen goed voelen. Ik krijg er energie van een bijdrage te leveren aan het teamgevoel, dat men echt voor elkaar door het vuur gaat. Daar wil ik graag in ondersteunen. Als teamleider krijg je echter ook de andere kant mee, de meer bedrijfsmatige en zakelijke kant, en daar moet je mee om kunnen gaan. Ik heb bij de BTE Groep het gevoel dat je gehoord wordt, je kunt verbeter voorstellen inbrengen en er wordt dan samen gekeken hoe we daarin een weg kunnen vinden."

Familiegevoel bij de BTE Groep

Het gevoel van een buurthuis, zo omschrijft Roy de sfeer binnen de BTE Groep en De Meteoor Beton in het bijzonder. "Er werken hier veel medewerkers die elkaar al decennialang kennen. Ze komen hier allemaal uit de omgeving en hebben al veel samen meegemaakt. Ze kennen elkaar door en door en daarmee creëer je echt een familiegevoel."

Ontwikkelingsmogelijkheden bij de BTE Groep

Hoewel het handig is iets van technische kennis binnen te brengen in de functie van ploeg- of teamleider, is mensenkennis minstens zo belangrijk. "Steve Jobs zette ook niet zijn eigen telefoons in elkaar, het is belangrijker dat je de leidinggevende rol goed kunt vervullen en te weten hoe je moet handelen wanneer je de kennis niet hebt. Je moet mensen voor je kunnen winnen, maar ze ook kunnen aanspreken." Roy neemt hierin dan ook zijn horecaervaring mee. "In de horeca moet je je ook aanpassen naar de mensen die je voor je hebt. Niemand is het hetzelfde, en dat geldt ook voor je medewerkers. De BTE Groep biedt de mogelijkheden voor ontwikkeling, maar ook dat is erg afhankelijk van de wensen van de medewerkers. ‘Wanneer je hier een goede werkmentaliteit hebt, kan je alle kanten op. Er is hier altijd ruimte voor ontwikkeling, daar wordt ook tijd voor gegeven."

Kom ook werken bij de BTE Groep

Volgens Roy is het nergens hetzelfde werken als bij de BTE Groep. "Maar dat kan je pas ondervinden wanneer je er bent, dat is niet uit te leggen. Je zult het pas begrijpen wanneer je hier een half jaartje bent, en dan wíl je niet meer weg.’" Bekijk hier al onze openstaande vacatures.

Bekijk alle vacatures