BTE Groep
16 november 2022

Allround monteur bij de BTE Groep: “ik haal energie uit complexe storingen”

Allround Monteur bij BTE Groep

Een complexe storing oplossen, eigen projecten waarbij je zelf tot oplossingen voor vraagstukken moet komen en het plegen van preventief onderhoud. Als allround monteur bij één van de bedrijven van de BTE Groep doe je veel meer dan ‘enkel’ standaard storingen oplossen. We spraken met Twan Blom, werkzaam bij De Meteoor Beton, over hoe hecht hij zijn team van monteurs ervaart, waar hij de meeste energie uithaalt en hoe BTE bijdraagt aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

“Bij BTE ben je meer dan een elektromonteur, ik zie mezelf dan ook echt als allround monteur. Samen met het team werk je zowel aan de elektronische, als aan de mechanische kant", aldus Twan. "Dat maakt ook dat elke dag anders is. Er zijn dagen dat je met zeer complexe storingen te maken krijgt, maar soms gaat er een week voorbij met ‘enkel’ het verhelpen van standaard storingen. Op andere momenten werk je aan preventief onderhoud om juist storingen te voorkomen." Als je het Twan vraagt, haalt hij de meeste energie uit complexe storingen. “Hoe complexer, hoe leuker - daar liggen de grootste uitdagingen.” Naast storingen en onderhoud, werken de monteurs bij BTE ook aan projecten. “Momenteel werk ik aan een project om problemen aan de baan te voorkomen door de wapening te verenkelen. We werken aan een transitie van staal naar basalt, een ander materiaal dat ook vraagt om een andere werkwijze. Omdat basalt flexibeler is om mee te werken dan staal, moet je goed nadenken en krijg je de vrijheid zelf tot oplossingen te komen. Dit begint met het maken van een proefopstelling in de werkplaats, vervolgens test je wat wel of niet goed werkt, voordat je het daadwerkelijk voor de productie gaat inzetten.”

Persoonlijke ontwikkeling belangrijk speerpunt bij BTE Groep

Het werken aan een dergelijk project komt voort uit de visie dat BTE graag bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van de individuele medewerker. “Tijdens functioneringsgesprekken wordt niet alleen gekeken naar wat je kunt verbeteren, maar ook waar je eigen wens ligt om verder te ontwikkelen. Ik heb meer kennis van het elektronische vlak, dan van het mechanische. Er wordt dan gekeken of er cursussen of zelfs opleidingen gedaan kunnen worden, zodat je je op het gewenste vlak verder kunt verbeteren of juist verdiepen.” Momenteel volgt Twan dan ook een externe cursus storingstechnicus elektro, maar ook de cursussen van de BTE Academie kunnen medewerkers verder opleiden en vaktechnische kennis en vaardigheden verder opschroeven. “Je wordt binnen BTE positief gestimuleerd om met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan.”

Een hecht team van monteurs: samen sterk bij de BTE Groep

Twan werkt bij de vestiging De Meteoor Beton in Rheden, onderdeel van de BTE Groep. Op deze locatie ervaart hij vooral een hele fijne samenwerking bij de collega monteurs onderling. “Bij De Meteoor werken we met een club van acht monteurs. We kennen elkaar goed, een aantal van ons werkt al jaren samen. Er zit echt humor in ons team, iets waar je als collega wel tegen moet kunnen”, zegt Twan met een knipoog. “Als team weten we wat we doen en wat we kunnen. We helpen elkaar goed, maar weten ook dat we elkaar altijd kunnen aanspreken.”

Twan wil (potentiële) nieuwe collega’s dan ook meegeven dat je bij BTE gewoon ‘normaal’ kunt doen. “Het heeft geen zin om naast je schoenen te lopen, er heerst hier een veilige cultuur waar je fouten kunt maken - zolang je die ook erkent. Je moet daarnaast bereid zijn te leren en te accepteren dat anderen de kennis wel in huis hebben en dat je van elkaars ervaringen en kennis nóg verder kunt komen.” Twan ervaart dat niet alleen collega’s, maar ook BTE naar de mensen op de werkvloer luisteren. “Je krijgt hier echt de vrijheid om over dingen mee te denken, bijvoorbeeld over waar processen beter kunnen. Ik heb hier echt het gevoel dat er naar mij geluisterd wordt.”

Word jij de nieuwe collega van Twan en wil je zijn hechte team met nog meer humor versterken?

Heb jij interesse in de functie van elektromonteur in één van de andere vestigingen van de BTE Groep? Bekijk hier alle vacatures.

Bekijk alle vacatures