BTE Groep
5 juli 2022

Werken in een team van de Technische Dienst bij de BTE Groep

Bernie de Laure: Technische Dienst BTE

Bernie de Laure, Technische Dienst: 'Ons werk is het leukst wanneer er iets stuk gaat'

Je schouders eronder zetten, blijven sleutelen en afstellen om alles gesmeerd te laten verlopen. Daar draait het om bij de Technische Dienst van de BTE Groep. Als medewerker Technische Dienst speel je een belangrijke, verantwoordelijke rol om de verschillende machines, installaties en kranen optimaal in te zetten. Bernie de Laure, teamleider Technische Dienst bij de vestiging Kemper Beton in Tilburg kan hierover meepraten. Al ruim 30 jaar werkt hij bij Kemper. "Ik ben ooit begonnen als mallenbouwer, waarna ik de Technische Dienst inrolde. Zeven jaar geleden ben ik doorgegroeid tot teamleider."

Uitdagingen van de Technische Dienst

Als teamleider bij de Technische Dienst is Bernie het meest in zijn element wanneer alles in de fabriek goed loopt en de mensen in de werkplaats met plezier en zonder belemmeringen aan het werk kunnen. Als medewerker Technische Dienst houd je je vooral bezig met de technische installaties, systemen en machines en verricht je hier onderhoud aan. "Elke dag is hier anders. Het kan rustig zijn wanneer alles draait, maar voor een TD’er zijn de leukste uitdagingen wanneer er iets stuk gaat. Dan sleutelen we net zo lang tot alles weer kan draaien. Soms betekent dat dat je vanwege een spoedoperatie wat langer doorwerkt, maar in de meeste gevallen werken TD’ers hier van 7.00 tot ’s middags 16.00 uur." Als medewerker van de Technische Dienst is het ook jouw taak om de machines goed te monitoren en spoedoperaties te voorkomen. "We proberen mankementen altijd voor te blijven, bijvoorbeeld met onderhoudsschema’s. Door te weten waar de zwakke punten liggen, kan je daar meer aandacht aan geven. Naast het reguliere werk plannen we elke maand een zaterdag in voor het plegen van preventief onderhoud, zodat spoedoperaties tijdens de processen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden."

Vertrouwen en vrijheid binnen het team en de BTE Groep

De sfeer binnen het team van Bernie is nog het best te beschrijven als gezellig en gebaseerd op vertrouwen. "We zijn een klein team, dat maakt dat je elkaar heel goed kent en ook over privézaken praat. Dat werkt goed. De verhouding tussen leidinggevende en medewerker is daardoor ook verre van hiërarchisch. Er is binnen BTE veel vrijheid in de manier waarop we met elkaar werken. Er is altijd goed overleg en er wordt snel geschakeld. We kunnen heel flexibel inspelen om in één keer een ander product te maken. Daarnaast is het binnen de BTE Groep goed geregeld op het gebied van veiligheid en opleidingen. Het is niet voor niets dat ik hier al ruim 30 jaar werk." Om in een team van de Technische Dienst te passen moet je vooral gemotiveerd zijn en gewilligheid tonen iets te leren, aldus Bernie. "Je hoeft niet per se een doorgewinterde technicus te zijn. Jonge en gemotiveerde medewerkers zijn hier minstens even welkom. Je kunt hier door de jaren heen alles leren. Als je maar elke dag op tijd op komt dagen", voegt Bernie met een grote glimlach toe.

Doorgroeimogelijkheden binnen de Technische Dienst 

Wanneer je de ambitie hebt om door te groeien, biedt de BTE Academie uitkomst. Bernie: "Als je wilt kan je stappen maken en doorgroeien." Zo heeft ook Bernie de afgelopen jaren stappen gemaakt binnen de ladder van Kemper Beton, onderdeel van de BTE Groep. "Ik zit nu heel fijn in mijn rol als teamleider. Ik heb dit altijd geambieerd en het bevalt me goed. Binnen deze functie houd ik me met veel verschillende zaken bezig, van planningen tot bestellingen plaatsen en van mails beantwoorden tot het coachen van de medewerkers. Maar ik word er ook ontzettend blij van dat ik zo nu en dan nog steeds zelf kan sleutelen." Gedurende de dag loopt Bernie een rondje door de fabriek. "Mijn collega is altijd een half uur eerder aanwezig om de fabriek op te starten. Zo kunnen de machines klokslag 7 uur draaien. In zijn vroege ronde loopt hij alles langs en checkt hij of er geen problemen zijn. Gedurende de dag loop ik zelf een ronde. De carrousels in deze fabriek zijn al in 1994 gebouwd. Ik was daar zelf bij dus ik ken elk palletje. Ik merk direct dat er iets aan de hand is wanneer er een vreemd geluid klinkt."

Het meest trots op zijn werk is Bernie wanneer de machines de gehele dag gesmeerd lopen en de stilstand 0 is. "We hebben daar hard aan gewerkt. In het verleden stagneerde de fabriek nog regelmatig. We hebben de mogelijkheid gekregen om daar invloed op uit te oefenen. Met aanpassingen in de fabriek en het verbeteren van de sensoren en lasers hebben we de stilstand bijna tot 0 kunnen terugbrengen, waardoor de fabriek een stuk veiliger en productiever is geworden. Dit soort ontwikkelingen die we binnen de fabriek kunnen maken, geven veel positieve energie."

Kom ook werken bij de BTE Groep!

Heb jij interesse om een functie bij de Technische Dienst op één van de vestigingen van BTE Groep te vervullen? Bekijk dan hier al onze openstaande vacatures.

Bekijk alle vacatures