BTE Groep
28 oktober 2022

Een dag als technisch commercieel medewerker bij de BTE Groep

Technisch commercieel medewerker bij Kemper

Een fijne werksfeer in een organisatie waar gekeken wordt naar waar jouw krachten liggen. Zo omschrijft Maickel van Noije, technisch commercieel medewerker bij Kemper Beton, de cultuur binnen BTE. In zijn functie is Maickel verantwoordelijk voor de binnendienst, waar hij als eerste aanspreekpunt voor klanten dient, inventariseert waar de wensen liggen, calculeert en offertes opmaakt. Maickel: "We zijn geen offertefabriek maar leggen altijd intensief contact met de klant. We zorgen voor een goede taakopvolging, ook nadat de deal is gesloten. We blijven in gesprek zodat we ook snel kunnen schakelen bij veranderingen."

De werkweek van een technisch commercieel medewerker bij de BTE Groep

Met een managementachtergrond, is Maickel een echte planner, wat ook terug te vinden is in hoe zijn werkweek er uit ziet. "Op de maandag zorg ik voor een goede opstart. Ik doe de taken die voorhanden liggen of die in de week ervoor zijn blijven liggen. Op dinsdag en donderdag zijn mijn vaste klantcontact-dagen, ik bel met klanten over bestaande orders, klachten of andere zaken. Op de woensdag heb ik tijd over om te werken aan zaken die bij Kemper blijven liggen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing – dan werk ik aan blogs of inspiratiegidsen. Dat maakt mijn werk ontzettend divers, maar toch gestructureerd."

De producten van de BTE Groep bij attractieparken 

Wat het werk volgens Maickel nóg mooier maakt, is dat het heel tastbaar is. "Als mensen vragen bij wat voor bedrijf ik eigenlijk werk, vertel ik trots dat onze producten bijvoorbeeld te zien zijn bij grote attractieparken. Denk daarbij aan onze wanden die zijn gebruikt voor de omheining van Pandasia in Ouwehands Dierenpark, de nieuwe aanlooproute van de Python in de Efteling, die door ons is verhoogd of wat ons werk betekent voor de nieuwste expeditie in Attractiepark Toverland. Wanneer ik dat op een feestje vertel, tover je direct een glimlach van herkenbaarheid op andermans gezicht."

Goede arbeidsvoorwaarden bij de BTE Groep

Maickel steekt niet onder stoelen of banken dat ook de arbeidsvoorwaarden een goede trigger zijn om te werken bij de BTE Groep. "Omdat je bij de BTE Groep onder de CAO Betonindustrie valt heb je vaste vakantiedagen, atv-dagen en daarbovenop nog extra dagen wanneer je boven de 40 bent. Dat houdt in dat je bijna 8 weken vakantiedagen kunt opnemen. In de zomer kan je drie weken achtereen op vakantie en ook de kerstperiode zijn de fabrieken verplicht gesloten. Die dagen dragen ook bij aan het werkplezier, er is voldoende ruimte om een dag vrij op te nemen." Die vrijheid geldt niet alleen letterlijk. Maickel ervaart in zijn werk als technisch commercieel medewerker veel ruimte voor eigen invulling. "Er zijn korte lijntjes binnen het bedrijf en je hebt wel echt het gevoel dat je gehoord wordt. Je krijgt de tijd om je werk te doen: geen honderden telefoontjes per dag en ook nog eens je mail moeten beantwoorden. Omdat we bij Kemper echt een specifiek type product verkopen, moet je de tijd nemen om kennis te nemen van de opdracht, het project goed voor te bereiden en mee te kijken met de tekeningen. Ons werk gaat dus veel verder dan plat verkopen."

Commerciële vaardigheden inzetten bij de BTE Groep

Als je het Maickel vraagt, zijn commerciële vaardigheden voor deze functie dan ook van zeer groot belang, dus hoeven ook potentiële medewerkers zonder technische achtergrond niet te schromen op een vacature te reageren. “Het is belangrijk dat je uit gaat van je eigen kracht en je commerciële vaardigheden optimaal benut. Je kunt in wezen alles verkopen als je echt naar de mensen kijkt. In wezen ben je daarom vooral bezig met relaties opbouwen en onderhouden. Het gaat erom dat ze jou herinneren en dat je open en transparant bent; dat je zegt wat je doet, maar ook doet wat je belooft." 

Werken bij BTE Groep

Wil jij graag jouw commerciële vaardigheden inzetten in een productieomgeving waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Bekijk onze vacatures op de site en solliciteer direct. 

Bekijk alle vacatures