BTE Groep
29 september 2022

De BTE Familiedag 2022: een gezellige dag met familie en collega's

De BTE Familiedag 2022

Verbinden, vernieuwen, verbeteren, vertrouwen en... vieren! Dit jaar organiseert de BTE Groep voor het eerst in de BTE-geschiedenis een grootse familiedag. Een dag waarop de (afdelings)uitjes, jubilea en andere vieringen van de voorbije coronajaren groots worden ingehaald. De familiedag staat in het teken van trots: BTE laat familieleden van medewerkers graag zien waar BTE voor staat en hoe het is om te werken binnen één van de vestigingen van de BTE Groep. Alfred Heij, Businessunit Directeur, is als organisator verantwoordelijk voor de familiedag. "Wij hopen dat medewerkers vol trots BTE, hun bedrijf én hun eigen werkplek aan hun familie laten zien." 

Familiedag BTE op meerdere vestigingen 

De familiedag wordt, in samenwerking met een professioneel evenementenbureau, verspreid georganiseerd over meerdere zaterdagen. Op de vijf grootste vestigingen van BTE wordt op een eigen manier invulling gegeven aan deze feestelijke dag. Alfred: "Het is bijzonder te zien hoe medewerkers zelf dit initiatief hebben omarmd. Binnen elke vestiging is een gemêleerd projectteam van medewerkers samengesteld, een team dat ontzettend hard en enthousiast werkt om de familiedag voor de collega's tot een groot succes te maken. Dat is ook de kracht van dit nieuwe initiatief van BTE, zo kan elke vestiging de invulling afstemmen op de eigen regio en medewerkers en wordt de betrokkenheid bij de familiedag vergroot." 

Familiedag 1

Laagdrempelige en feestelijke familiedag 

Van een hop-on hop-off trein tot demonstratie en van schminken en goochelaars tot workshops, de creatieve invulling is op elke locatie afgestemd op de eigen medewerkers en doelgroep. Alfred: "Er is bewust voor gekozen niet een centrale familiedag te houden, maar het op locaties zelf te organiseren. Dit maakt het laagdrempelig én je kunt met trots jouw eigen werkplek aan je familie tonen. Omdat de familiedag op de diverse vestigingen verspreid over meerdere zaterdagen wordt georganiseerd, krijgt elke medewerker de gelegenheid om zich in te schrijven (ook) een andere familiedag te bezoeken, zodat ze een kijkje in de 'andere keuken' kunnen nemen. Op deze manier krijgen ook medewerkers van de kleinere vestigingen, of die van de businessunits -de ondersteunende afdelingen- de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van de feestelijke activiteiten. Elke familiedag start wel enigszins in dezelfde lijn. Iedereen wordt leuk en feestelijke ontvangen. Omdat we op veel locaties met zware machines werken, worden bij de start van de familiedag ook de veiligheidsinstructies met de bezoekers gedeeld. Daarna kan in principe iedereen vrij rondlopen. Omdat bij ons veiligheid altijd voorop staat, zijn op locaties diverse routes uitgezet met lint." 

Demonstraties en workshops

Met de familiedag wil de BTE Groep graag laten zien dat er aandacht is voor de medewerker. Dit komt ook terug op het evenement, waarbij het op het gebied van food & beverige aan niets mag ontbreken. Alfred: "Op elke locatie is een uitgebreid foodplein. Ook hier is de invulling volledig afgestemd op de eigen vestiging. In Bunschoten is er bijvoorbeeld voor gekozen vooral vis te serveren, terwijl op andere locaties hamburgers met friet te verkrijgen is." Ook aan infotainment is gedacht. "We geven diverse demonstraties, maar omdat we niet op alle locaties daadwerkelijk machines kunnen laten draaien -we willen immers dat de aanwezige medewerkers ook van de dag kunnen genieten-, is ervoor gekozen via infotainment beeldschermen te tonen wat we doen. Op alle locaties kunnen bezoekers zelf knutselen met beton. Zo is er bijvoorbeeld een workshop voor kinderen, waarbij ze met grondstoffen zelf beton mengen en hiermee wordt dan een betonnen handje gemaakt. Na afloop van de familiedag kunnen ze een gevulde betonnen handje mee naar huis nemen." 

24-09-2022_Niquell_BTE_familiedag_Bunschoten_LSFotografie-23
Voor Alfred is de familiedag geslaagd wanneer de medewerkers vol trots hun werk kunnen laten zien aan de mensen die voor hen belangrijk zijn. "Maar we willen vooral de mensen verrassen en dat ze een leuke, gezellige dag met collega's en familie beleven." 

De BTE Familiedag is een voorbeeld van de activiteiten die BTE voor haar medewerkers onderneemt om het plezier op de werkvloer te vergroten!

Werken bij de BTE Groep

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om te werken bij de BTE Groep? Goed nieuws! We hebben op diverse vacatures open staan.

Bekijk alle vacatures