BTE Groep
10 november 2022

Roy maakt binnen BTE overstap naar functie op de werkvloer, daar waar hij het liefste loopt

Roy maakt binnen BTE overstap

Roy van Iersel was vier jaar lang teamleider verkoop binnendienst bij het team riolering van De Hamer en dat deed hij met plezier. Maar toch wilde hij graag wat meer op de werkvloer zijn in plaats van voornamelijk achter zijn bureau. Daarom besloot hij binnen de organisatie te kijken naar een andere functie en die vond hij: coördinator HSE bij BTE. Hij is nu medeverantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor iedereen.

‘’Ik zal mijn collega’s en de open, gezellige en familiaire sfeer bij De Hamer wel gaan missen, maar ik krijg er heel veel voor terug”, zegt Roy. ‘’Ik heb nu een mobiele functie en kom bij alle BTE-bedrijven. Van Tilburg tot Dodewaard en van Bunschoten-Spakenburg tot Nijmegen. Dus ik raak mijn oude collega’s niet helemaal kwijt.”

Bouwplaat

Voordat Roy in 2018 bij De Hamer kwam werken, was hij bij verschillende andere bedrijven vooral actief op de werkvloer, onder andere als werkvoorbereider. ‘’Ik begon dat praktische deel wel te missen. Bij vorige werkgevers liep ik altijd op de bouwplaats. Bij werk op snelwegen, aan treinstations, op de bouw. Daarom ben ik binnen BTE gaan kijken naar de mogelijkheden voor een andere functie.”

Veiligheid heeft altijd zijn interesse gehad. ‘’Bij een vorige werkgever heb ik al eens de papieren voor Middelbaar Veiligheidskundige gehaald. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd actief als vrijwilliger bij de brandweer in Cuijk, onder andere als bevelvoerder.”

BTE werkt mee aan carrières

BTE werkt graag mee aan de carrièreontwikkeling van medewerkers en zo begon Roy op 1 november met zijn nieuwe baan. ‘’De komende tijd drie dagen per week, zodat ik ook nog zaken bij De Hamer netjes kan afronden.”

Als coördinator HSE is Roy vraagbaak voor veiligheidskwesties. ‘’Daarnaast zorg ik samen met mijn collega dat het veiligheidsbeleid bij alle vestigingen van BTE wordt uitgevoerd. Ook lopen wij inspectierondes.”

Hij heeft een duidelijke visie op zijn functie. ‘’Hoewel het mijn taak is om er op toe te zien, vind ik het belangrijk dat iedereen bezig is met veiligheid. Er moet niet zo’n gevoel zijn van: daar komt HSE weer aan. We moeten dit met z’n allen doen.”