BTE Groep
20 januari 2021

Robot plaatst Hamer-stenen op Stelconplaten®

Robot plaatst Hamer-stenen op Stelconplaten®

Bij BTE-bedrijf De Meteoor in Rheden is in samenwerking met onze leverancier Rolan Robotics weer een stukje van de Stelconproductie geautomatiseerd. Door middel van een robot worden drie stenen van een pallet met tasstenen gepakt en vervolgens op een Stelconplaat gelegd. Dit zorgt ervoor dat de buffer met stenen van de oude installatie niet elke keer handmatig aangevuld hoeft te worden. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen, is een volle pallet met stenen de cel inrijden; de rest doet de robot!

De stenen worden net voordat de Stelconplaten de fabriek uitgaan op de platen gelegd. Dit wordt gedaan zodat de platen goed gestapeld kunnen worden op het tasterrein; door het plaatsen van de stenen kunnen de heftruckchauffeurs nog met de vorken van de heftruck tussen de Stelconplaten komen. De nieuwe installatie legt de stenen op de millimeter nauwkeurig op de Stelconplaat, waardoor de drukverdeling bij het stapelen van de platen nog beter is georganiseerd.

Leuk detail; de stenen worden geproduceerd door De Hamer Beton in Heumen, net zoals De Meteoor/Stelcon® onderdeel van de BTE Groep.